7 FERESTRE – 7 MODURI DE-A PRIVI

Din punct de vedere vizual, ferestrele sunt cele care realizează comunicarea dintre exterior și interior și dacă avem șansa să ne construim propria casă de la zero, atunci putem determina în ce măsură acesta participă la viața noastră în interior și cum dorim să-l percepem.

Iată 7 moduri în care putem relaționa vizual cu spațiul din afara casei noastre, 7 moduri pe care le putem personaliza și adapta la gusturile și stilul nostru de viață.

1. Fereastra pe colț

Suntem obișnuiți să privim pe fereastră și să vedem o singură latură, ca o redare în două dimensiuni a exteriorului. Dar dacă am putea vedea puțin din ceea ce se întâmplă în jurul nostru, nu doar în fața noastră?

FERESTRE PE COLT

2. Fereastra fantă verticală”

Ferestrele verticale înalte și înguste funcționează ca element vizual foarte puternic, însă mai degrabă cu rolul de a aduce lumina în interior în mod controlat, decât cu scopul de aerisire. În compoziția încăperii ne putem juca într-o manieră inedită cu astfel de ferestre, obținând un spațiu foarte modern, aproape minimalist.

FERESTRE FANTA VERTICALA

3. Fereastra fantă orizontală”

Unul din avantajele acestei ferestre este că poate fi pusă aproape oriunde pe înălțimea peretelui. Este, din nou, o modalitate de a alege precis ce anume se va vedea din exterior. Este, de asemenea, acel gen de fereastră care nu necesită draperii.

FERESTRE FANTA ORIZONTALA

4. Ferestre în compoziție

Ne putem juca și altfel cu golurile de fereastră astfel încât, în același spațiu, să avem mai multe ferestre de dimensiuni și forme diferite, prin care exteriorul să ne apară precum un puzzle cu piese împrăștiate. Sau, o singură suprafață vitrată să o împărțim în elemente care formează o compoziție, cu părți mobile și zone fixe.

FERESTRE COMPOZITIE

5. Fereastra tablou

O singură fereastră într-un gol generos, care să ne încânte privirea cu un peisaj viu, mereu în transformare, mereu altfel. Este cea mai echilibrată și curată formă de fereatră și un mod minunat în care putem lăsa exteriorul să participe în compoziția spațiului nostru.

FERESTRE TABLOU

6. Fereastra banchetă

Gândită cu un pervaz care să permită amenajarea unui loc de odihnă, putem spune că aceasta este o fereastră pentru răsfăț.

FERESTRE BANCHETA

7. Ferestrele triunghiulare

Cele mai dinamince, cele mai surprinzătoare și cele care dau cele mai interesante jocuri de umbre în interior. Se pretează interioarelor foarte moderne și inedit amenajate. Dezavantajul este că pe astfel de ferestre de multe ori nu se pot pune draperii, jaluzele sau panouri textile.

FERESTRE TRIUNGHIULARE

—————————————————————-

Alina Vilcu este architect la firma PIANO:TERRA din 2005, dupa 5 ani de experienta in publicitate.

Arhitectura continua natural advertising-ul, fiind doua domenii unde emotionalul si rationalul se intrepatrund si lucreaza impreuna pentru a creea un rezultat functional si frumos.

Alina considera ca actul de creatie asumat si coerent poate fi pus in practica indiferent de marimea sau complexitatea proiectului  si pune mare pret pe componenta ecologica in toate alegerile pe care le face.

In portofoliul PIANO:TERRA se regasesc lucrari din zone diferite: de la amenajari, la proiectare cladiri civile, pana la design de obiect sau publicistica.

—————————————————————-

sursa foto: PIANO:TERRA

One comment to 7 FERESTRE – 7 MODURI DE-A PRIVI

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>