PREGĂTEȘTE-ȚI CASA PENTRU VARĂ

Vara se apropie cu pași repezi, așa că mulți dintre noi se grăbesc să-și schimbe garderoba și să planifice noi vacanțe. Dar să nu uităm că și interiorul casei trebuie pregătit pentru noul sezon. Nu e nevoie să ai o casă pe plajă pentru a te bucura de farmecul verii, e suficient un decor potrivit pentru a transforma spațiul locuinței tale într-o oază de liniște și relaxare. Iată câteva idei care te vor ajuta să profiți din plin de frumusețea verii.

Mobilier

Tonurile închise și sobre sunt perfecte pentru sezonul toamnă-iarnă, însă, pentru vară, specialiștii recomandă piese de mobilier în culori deschise și luminoase. Nuanțele pastelate creează o atmosferă elegantă și ne duc cu gândul la malul mării...

Read More

CASA CU FORMĂ DE DIAMANT ȘI FERESTRE CURBATE DE STICLĂ

Această misterioasă „cutie” neagră, cunoscută sub numele de Villa Kavel 01, se află în imediata apropiere a orașului Amsterdam. Proiectată și construită de Studioninedots pentru o familie tânără, această structură dinamică și îndrăzneață oferă vederi panoramice fermecătoare, atât către natură, cât și către zona urbană, prin surafețele generoase de sticlă, dar și încăperi cu lumină difuză și un aspect exterior frapant.

Casa cu forma de diamant si ferestre curbate (24)

Casa cu forma de diamant si ferestre curbate (16)

Locuința are forma unui diamant pentru a profita din plin de terenul unic pe care se află, astfel că unele laturi ale casei par mai mari și mai late, în timp ce altele par compacte și minimaliste...

Read More

CLĂDIRI VECHI TRANSFORMATE ÎN CASE PASIVE

Casa pasiva_Gealan blog (3)jpg

Termenul de casă pasivă este necunoscut sau confuz multor persoane, fiind asociat cu diverse clădiri futuriste și cu investiții uriașe. În realitate însă, lucurile sunt diferite, iar casa pasivă este o construcție care respectă riguros standardele de eficiență energetică. Mai exact, o casă pasivă menține o temperatură constantă, indiferent de anotimp, fără folosirea unor sisteme de încălzire sau de climatizare, ceea ce înseamnă că locuința se „încălzește” și se „răcește” în mod pasiv.

Ferestrele ocupă un rol important în construcția caselor pasive. Dacă în urmă cu 20 de ai, ferestrele moderne au apărut pentru a ține pasul cu arhitectura, acum sunt privite ca soluții economice și durabile de reducere a energiei...

Read More

CUM SĂ AMENAJEZI UN REFUGIU DE RELAXARE ÎNTR-UN BALCON MIC

Atunci când vine vorba de a face mici schimbări în casă, multe persoane nu iau în calcul reamenajarea balconului întrucât îl consideră un spațiul mult prea mic, pe care e imposibil să-l transformi într-un loc atrăgător. În realitate, însă, balconul este spațiul din casă care poate fi reamenajat într-un mod extrem simplu și rapid și cu un buget modest, având nevoie doar de inspirație și atenție la detalii.

Înainte de a începe procesul de remenajare, trebuie să iei în calcul că ai nevoie de ferestre performante, care să asigure o izolare termică și fonică excelentă. Astfel, te vei bucura de un spațiu confortabil și relaxant în orice anotimp, indiferent de temperatură sau condițiile meteo.

Gealan blog_amenajarea unui balcon mic (28)

Gealan blog_amenajarea unui balcon mic (6)

Gealan blog_amenajarea unui balcon mic (23)

Gealan blog_amenajarea unui balcon mic (12)

Dacă nu ai încă o idee despre cum vrei să arate noul balcon...

Read More

UȘILE GLISANTE, SECRETUL PRIN CARE POȚI TRANSFORMA ÎNTREAGA CASĂ

Nimic nu exprimă mai bine ambientul elegant al unei case decât camerele mari şi luminoase, completate de aerul proaspăt al primăverii. Ușile glisante sunt soluția ideală pentru o casă modernă, în care să te bucuri de tot confortul necesar și totodată, de perspective unice către natură. Iată câteva motive pentru care merită să alegi sistemele de uşi glisante de la Gealan.

Usi glisante_Gealan blog (1)

Usi glisante_Gealan blog (3)

Usi glisante_Gealan blog (6)

Confort şi utilitate maximă

Adesea, uşile glisante sunt alese pentru economisirea spațiului, mai ales că pot ȋnlocui orice uşă din casă, fie că vorbim de baie, bucătărie, living, dormitor sau hol, fiind pretabile orcărui stil de amenajre. Aceste elemente oferă un aspect elegant locuinței şi sunt extrem de utile atunci când eşti ȋn căutarea unor soluții de optimizare a unui spațiu restrâns...

Read More